Schade voorkomen

Autoschade voorkomenVoorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, en dat geldt ook voor autoschade. Dat je schade aan je auto krijgt is uiteraard nooit helemaal uit te sluiten maar er zijn dingen die je kunt doen om de kans op autoschade zo klein mogelijk te houden. We zetten hier een aantal tips voor je op een rijtje, die je helpen autoschade te voorkomen.

Autoschade voorkomen, Tip 1:

Paaltjes, obstakels, achteruitrijden: Het zijn bekende veroorzakers van autoschade. Stap je in je auto? Scan dan eerst even goed de omgeving voor mogelijke obstakels. Parkeer je je wagen? Bedenk je dan dat je op een drukke parkeerplaats vaak makkelijker weer wegrijdt als je niet achteruit hoeft te rijden.
Kortom: Door een beetje vooruit te denken, kun je de kans op autoschade aanzienlijk verkleinen.

Autoschade voorkomen, Tip 2:

Behalve de autoschade die je zelf veroorzaakt, kan autoschade ook het geval zijn van vandalisme.
Parkeer je auto ’s nachts bijvoorbeeld op een goed verlichte plaats en, staat er een kermis of een voetbalwedstrijd in de buurt gepland, overweeg dan je auto wat verderop te parkeren om te voorkomen dat baldadige feestgangers schade aan je auto toebrengen.

Autoschade voorkomen, Tip 3:


Het is de grootste irritatie van autobestuurders maar het wordt nog volop gedaan: bumperkleven. Denk aan de twee-secondenregel en hou afstand. Ook al ben je zelf nóg zo rijvaardig: je hebt tijd én ruimte nodig om te kunnen anticiperen op wat andere weggebruikers doen.
Bumperkleven is een notoire veroorzaker van autoschade.

Autoschade voorkomen, Tip 4:

Uit onderzoek blijkt dat ruim 90 procent van de Nederlanders zichzelf inschat als één van de betere autobestuurders. Ruim 90 negentig denkt in dat opzicht tot de bovenste 5 procent te behoren. Tja…Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te snappen dat dat zelfvertrouwen in veel gevallen dus niet bepaald terecht is.
Een bekwame bestuurder heeft minder kans op autoschade; dat spreekt voor zich. En een beetje extra oefening kan nooit kwaad, zelfs niet voor de besten onder ons. Grip- en slipcursussen, algemene rijvaardigheidscursussen: Het zijn goede manieren om je vaardigheden te vergroten.