Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

De meeste mensen gaan vroeg of later autorijden. Dat is natuurlijk te gek, maar al dat gedoe omtrent verzekeringen kan wel lastig zijn. Welke soorten verzekeringen zijn er nu eigenlijk en hoe ben je het goedkoopst uit?

WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)

Zoals de naam eigenlijk al zegt, dekt deze verzekering alleen de schade waar de bestuurder van de auto wettelijk aansprakelijk voor is. Iedere autobestuurder is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Als er een ongeluk wordt gemaakt met jouw auto, dekt deze verzekering dus de schade. Let wel op dat de schade aan je eigen auto niet gedekt wordt bij deze verzekering. De verzekering is gebonden aan de auto, ook als een ander in jouw auto rijdt wordt eventuele schade dus gedekt, behalve als de bestuurder niet bevoegd is om te rijden.

WA+-verzekering

Deze verzekering zit eigenlijk tussen de All Risk verzekering en de WA-verzekering in. Bij deze verzekering worden schades aan de auto wel vergoed, maar alleen in bepaalde omstandigheden. Welke omstandigheden dit precies zijn, verschilt per verzekeraar. Wel gaat het hier vaak om omstandigheden waar de bestuurder niks aan kon doen, zoals onweer of diefstal.

All Risk

Dit is de meest beschermende verzekering. Hier wordt zowel de schade gedekt bij een andere auto wanneer je een ongeluk veroorzaakt als bij jouw eigen auto. De schade wordt in vrijwel alle gevallen gedekt, maar ook dit kan weer verschillen per verzekeraar.

Je wilt natuurlijk de beste autoverzekering voor de beste prijs. Deze kan lastig zijn om te vinden, aangezien er enorm veel aanbieders zijn. Daarom is het handig om alle verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan op verschillende vergelijkingssites. Denk bijvoorbeeld voor je autoverzekering vergelijken aan Autoverzekering.nl. Hier kan je naar aanleiding van jouw persoonlijke wensen en situatie zien welke autoverzekering het beste bij jou past voor de beste prijs. Geweldig toch?

Autoschade hagel

Uitdeuken zonder spuiten bij hagelschade

In de zomer kan er wel eens een onweersbui met hagel voorkomen. Deze hagel kan ook heel war schade met zich meebrengen voorbeeld aan auto’s en huizen.

Hagelschade voorkomen?

Bij onweersbuien met hagel herkent men de groengele bewolking van een fikse hagelbui. Lokaal kan er een hevige hagelbui zijn, die helaas niet zo vaak voorkomt. Bij zo’n hagelbui kunnen hagelbollen met een diameter van 4 cm of groter veel schade toebrengen aan uw wagen door middel van kleine deukjes achter te laten.

Helaas kan men moeilijk hagelschade voorkomen want meestal weet men niet hoe plaatselijk deze hagelbui valt. Aangezien de meeste inwoners van dit land geen garage of carport hebben, zijn ze zo een gemakkelijk slachtoffer voor deze schade.

Als u weet dat de hagelbui eraan komt kan u het best de wagen beschermen met een matras of luchtbed. Dit kan ook enkel als u weet waar het juist gaat hagelen en of u zomaar een matras of luchtbed plotseling kan verplaatsen.

Hersteltechniek uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder erover spuiten is efficiënt om deuken te maken. Deze techniek wordt meer en meer toegepast omdat deze vriendelijk is voor het milieu in plaats van alles opnieuw te spuiten. Deze techniek is ook de helft goedkoper dan uitdeuken met spuiten. Dit alles gebeurt ook veel sneller in het repareren dan met het spuiten.

Herstellen autoschade: Wat zegt de autoverzekering

De verzekering zal zeker akkoord gaan met een combinatie van een milieuvriendelijke en goedkopere techniek om de schade aan te pakken. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben dit al opgenomen in hun dossier. Voor u de hagelschade laat herstellen, check even waarvoor u juist verzekerd bent. Soms zit er enkel een beperkte cascoverzekering bij schade aan uw eigen auto. Dat wil zeggen dat u soms voor de gehele kosten moet opdraaien of dat u een beperkt bedrag terug krijgt bij hagelschade. Lees alles daarom eens na in de voorwaarden van de autoverzekering zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u uw auto laat herstellen.

Onderdelen voor iedere auto

Als je problemen hebt met je auto, of je weet dat er binnenkort auto onderdelen vervangen moeten worden, hoe pak je het dan aan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Sommige mensen willen graag alles zelf vervangen, misschien omdat ze het leuk vinden, maar het kan ook zijn dat ze graag zo goedkoop mogelijk uit willen zijn. Het is daarom goed om na te gaan wat bij jou de reden is. Als je bijvoorbeeld iets merkt met rijden is het goed dat je er naar laat kijken want veiligheid staat voorop! Misschien zijn sommige onderdelen wel toe aan vervanging en dan is het tijd om actie te ondernemen. Er kan een lamp vervangen moeten worden, dit is iets wat veel mensen zelf doen. Alleen banden, remblokken of wat anders, kan wat lastiger zijn en wordt vaak uitbesteed aan de specialist.

Auto onderdelen goedkoper bestellen

Iedereen kan met gemak online auto onderdelen zoeken en bestellen. Je gaat namelijk op je kenteken zoeken, dan kun je je automerk, model en type selecteren en dan kan er gekeken worden welke onderdelen er voor je auto beschikbaar zijn. De vraag is nou echter wat heb je nodig? Je kunt ook een specialist laten kijken, ze geven dan aan wat er vervangen moet worden en dan kun jij alles wat nodig is bestellen. Vervolgens kan het dan gemaakt worden door jou of dit laat je doen, dit is je eigen keuze.

Zelf repareren of uitbesteden?

Als je zelf heel handig bent, dan zou je de keuze kunnen maken om de auto onderdelen te bestellen en dan zelf aan de slag te gaan. Het kan echter ook zijn dat je het liever uit zou besteden omdat je geen tijd hebt of geen idee hebt hoe het moet. Bij veel auto onderdelen die vervangen moeten worden, is het wel fijn om te weten wat je moet doen, want het moet ook weer vakkundig en op de juiste plek terug worden geplaatst. Kies daarom voor de specialist als je er zelf geen ervaring mee hebt, ze doen het graag voor je.

Mogelijkheden van Fleetassist

Als u op zoek gaat naar een goede rittenregistratie systeem, komt u al snel uit bij Fleetassist. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden die u eens goed moet bekijken. Het is belangrijk dat u gaat kijken wat het beste is voor uw onderneming. De administratie dient u hoe dan ook netjes op orde te houden. Kiest u er daarom nu voor om dat ook zo goed mogelijk te doen, iedere dag weer! Zo zijn er verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen:

  • Basic pakket met dertig dagen gratis proefplaatsing. Vanaf 9 euro per maand, ritregistratie, live volgen, zeven jaar data opslag, uitgebreide rapportage en iedere maand opzegbaar.
  • Basic plus pakket met dertig dagen gratis proefplaatsing. Vanaf 9 euro per maand, ritregistratie, live volgen, zeven jaar data opslag, uitgebreide rapportage en iedere maand opzegbaar. Maar ook met rijstijl analyse, onderhoud en fleetmanagement modulen en u kunt de tachograaf op afstand uitlezen.
  • Security plus pakket met dertig dagen gratis proefplaatsing. Vanaf 9 euro per maand, ritregistratie, live volgen, zeven jaar data opslag, uitgebreide rapportage en iedere maand opzegbaar. Melding autoalarm door middel van SMS of e-mail, geofence gebied, blokkeren op afstand, 24 uur en 7 dagen in de week toezicht.

Welke pakket kiest u?

Er zijn momenteel drie pakketten beschikbaar bij Fleetassist om de rittenregistratie bij te houden. Maar u kunt nog veel meer doen dankzij Fleetassist. U kunt namelijk alles live volgen en daarmee bedoelen we dat u altijd inzicht heeft in uw wagenpark. Hierdoor kunt u tijd en geld besparen. Door middel van fleetmanagement, kunt u de status van uw wagenpark altijd monitoren. Hierbij kijkt u naar het onderhoud, de km standen, de verzekeringen en naar andere aspecten die van belang zijn. Ook de urenregistratie kunt u bijhouden en alles wordt goed voor u bekeken. De beveiliging is ook mogelijk binnen een pakket en dat kan toch zeker een meerwaarde zijn voor uw organisatie. Zorgt u daarom ook voor goed overzicht, want bij een belastingcontrole is dat ook een groot voordeel voor u. U kunt op een overzichtelijke manier aantonen dat u alles netjes bij heeft gehouden en dat zal alleen maar gewaardeerd worden. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen en bekijken wij samen met u welk pakket van Fleetassist bij u past.

Meer info: Fleetassist.nl

This entry was posted in auto by .

Sensoren voor auto’s

Tegenwoordig zijn de meeste auto’s volledig uitgerust met allerlei sensoren, computers en andere elektronica waardoor het rijden steeds gemakkelijker wordt. Nog even en we hoeven alleen maar de meldingen op het dashboard in de gaten te houden, tenzij deze ook alweer vervangen wordt door een ander systeem dat zelf kan denken. Totdat het zover is, kunnen we goed gebruik maken van alle indicatoren die ons meestal op tijd een waarschuwing geven in het geval er iets gebeurt dat eigenlijk niet zou mogen gebeuren. Dit is zeker handig voor bedrijven die veel met vervoer te maken hebben. Denk maar eens aan vrachtverkeer, openbaarvervoer en lease-auto’s. Die hebben te maken met veel gebruik van hun voertuig. Wanneer je lang onderweg bent kun je niet de hele tijd alles controleren in je motor. Dan is een melding heel erg fijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het zou heel vervelend zijn als je een taxibedrijft uit Delft bent die met een klant in je auto stil staat op de weg met pech.

Temperatuursensor

Neem als voorbeeld de temperatuursensoren die door heel de auto verwerkt zijn, en dan doelen we niet op de sensoren die de temperatuur in en buiten de auto meten, maar de sensoren voor temperatuur die in de motor zelf verwerkt zijn. Zo kunnen we vanuit de auto precies zien hoeveel graden de koelvloeistof is en of de olie niet aan de kook geraakt is. Dat wil zeggen, dat zouden we kunnen zien wanneer alle sensoren naar behoren zouden werken.De overheid maakt ook plannen om te kijken of er in de toekomst een verplichting moet zijn om een aantal belangrijke sensoren standaard in de auto moeten zitten. Zo kun je bijvoorbeeld een sensor erin zitten die aangeeft hoe zacht je banden zijn. Zachte banden kost namelijk veel benzine en dat is ook weer slecht voor het milieu. Toch rijden er jaarlijks 60% van de autobezitters met te zachte banden rond.

Technologie

Hoe fijner de apparatuur is, hoe groter de kans is dat het er op een gegeven moment mee ophoudt. Zeker bij sensoren is dat een treurige waarheid. Wanneer de sensor voor de olietemperatuur de geest geeft, is het niet langer te zien hoe warm of heet de olie is. Bij de meeste sensoren is dit makkelijk te merken, omdat de meter dan helemaal niet meer uit zal slaan. Op dat moment is het noodzakelijk om snel in te grijpen en een andere sensor voor olietemperatuur aan te schaffen. D

This entry was posted in auto by .
auto

Scooter rijden of direct rijles?

Een scooter aanschaffen kan al snel erg duur worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tweedehands scooter te kopen. Dit kan aanzienlijk schelen in de aanschafprijs. Maar let wel op; de kosten die hierna komen zijn over het algemeen voor iedereen even duur. Te denken aan bijvoorbeeld de wegenbelasting en de scooterverzekering.
Ben je op zoek naar een goedkope scooterverzekering? Het kan best lastig zijn om een geschikte scooterverzekering te vinden die direct bij jou past. Belangrijke variabelen zijn bijvoorbeeld, je leeftijd, eerder opgebouwde schadevrije jaren en de prijs van een scooter (indien je all-risk verzekert wil zijn).
Online zijn er veel tools te vinden waarbij je het kenteken van jouw scooter kunt invoeren, in combinatie met de schadevrije jaren en geboortedatum om vervolgens een voorstel te krijgen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen die de mogelijkheid bieden om een scooter te verzekeren.
Tegenwoordig wordt er bij de verschillende verzekeringspartijen ook gevraagd of jij ‘de jongste bestuurder’ bent van het voertuig. De reden hiervan is dat ouders vaak de scooterverzekering op hun naam zetten. Zij zijn ouder, hebben meer schadevrije jaren en zijn ook volgens de verzekeringspartijen een minder groot risico.

Autorijbewijs of scooterverzekering

Veel jongeren maken op hun zestiende levensjaar al de keuze om voor hun rijbewijs te gaan. Nu je met 16,5 jaar al mag lessen en toch relatief veel geld betaald voor de kosten van de scooter, benzine, wegenbelasting, verzekering, helm etc, zijn er 46% minder jongeren die gebruik maken van de mogelijkheid om hun scooterbewijs te halen. Dit betreft jongeren die bij aangeven dat zij wel voor hun scooterrijbewijs waren gegaan als het autorijlessen pas vanaf 18 jaar was ingegaan.
Uiteraard heeft het hebben van een scooter ook zijn voordelen. In de meeste gevallen mag je namelijk het aan ‘schadevrije jaren’ op de scooter meenemen op het moment dat je een autoverzekering afsluit. Dit komt, omdat het verzekeren van een scooter verzekeren wordt gezien als het verzekeren . Hierdoor ben je verhoudingsgewijs goedkoper uit voor een scooterverzekering in de eerste jaar en stap je hoger in (met schadevrije jaren) bij een autoverzekering waardoor hier meer procentuele korting te behalen is. Een scooterverzekering is natuurlijk in verhouding veel goedkoper.

Conclusie

Veel jongeren twijfelen op dit moment tussen de aanschaf van een scooter of het vroegtijdig behalen van een rijbewijs. Let wel op, bij het vroeg halen van een rijbewijs moet je de eerste periode onder begeleiding rijden. Met je scooter kun je gewoon de straat op. Beide keuzes hebben voor- en nadelen.

This entry was posted in auto by .

Snel van je oude (kapotte) auto afkomen?

Is uw auto aan vervanging toe, wilt u een grotere auto vanwege een gezinsuitbreiding of wegens financiële redenen, en weet u niet zo goed wat de beste manier is om uw auto te verkopen? Lees dan snel verder.

Met de komst van het internet, zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden om uw spullen te verkopen, zo ook uw tweedehands auto. Het is echter natuurlijk iets ingewikkelder dan wanneer u een lamp of een televisie verkoopt, er komt wat meer bij kijken namelijk. Zo kunt u uw auto gemakkelijk op een auto marktplaats online aanbieden en zelf de vraagprijs bepalen. Maar naast het uploaden van de foto’s van de auto en de algemene gegevens zoals verbruik en kilometerstand, moet u ook rekening mee houden dat de potentiële kopers uw auto willen bekijken en wellicht ook een testritje mee willen maken. Daarnaast moet u uw papieren in orde hebben, zoals de Apk-keuring en uw kentekenbewijs, dit kan u daarom veel tijd en energie kosten.

Er zijn ook makkelijkere manieren om uw auto online te verkopen. Zo zijn er tegenwoordig verkoopplatforms waarbij u uw tweedehands auto door kunt verkopen aan een erkende dealer. Zo hoeft u alleen uw gegevens up te loaden en foto’s te maken van uw auto. Binnen een dag krijgt u dan een bod op uw auto welke u kunt accepteren of weigeren, zelfs op auto’s welke kapot zijn. Dealers zijn namelijk ook opzoek naar alleen auto-onderdelen. Dit kost in vergelijking met uw auto aanbieden op een markplaats veel minder tijd en energie, en u kunt nog een goed bod voor uw auto krijgen ook!

Lees hier meer over uw tweedehands auto verkopen.

Tips voor het herstellen van uw autoschade

Passie voor auto’s

Als u een auto-ongeluk heeft gehad in Amsterdam, dan kunt u eventuele lakschade laten herstellen in de Nederlandse hoofdstad. Schadeherstel in Amsterdam is een klus die een autoschadebedrijf voor u kan doen. Wist u dat een expert in een handomdraai uw opgelopen schade herstelt? Kleine, maar ook grotere schades pakken zij vakkundig aan. Krassen of deuken halen zij uit uw auto. Ook uw auto laten spuiten in Amsterdam is mogelijk. Hierdoor is uw auto snel weer in topconditie. In deze blog leest u meer over schadeherstel in Amsterdam en ontdekt u wat u kunt doen bij een beschadigde auto.

Wat u nog niet wist over lakschade herstellen in Amsterdam

Uw auto is beschadigd geraakt. Bent u tegen een andere auto aangereden? Of heeft uw auto op een andere manier schade opgelopen? Dat is heel vervelend. Op het gebied van lakschade herstellen kan gekozen worden voor verschillende methodes. Wist u dat? De vraag is om wat voor soort lakschade het gaat. Heeft uw auto een enkele kras, lichte of juist diepe krassen? Het kan zijn dat het beschadigde deel van uw auto overgespoten moet worden. Uw auto laten spuiten kan in Amsterdam. Een andere optie is schuurpolijsten. De krassen worden dan geschuurd en vervolgens gepolijst. Overspuiten hoeft niet altijd. Kleine krasjes kunnen ook verwijderd worden. De laatste mogelijkheid is spotrepair. De lakschade herstellen monteurs dan plaatselijk. Dit kost minder tijd dan uw auto laten spuiten in Amsterdam. Uw auto is klaar terwijl u wacht.

Oplossing voor een kleine kras, deuk of lakschade

Een speciale techniek is spotrepair. Dit is een snelle, goedkope manier om lakschade te herstellen. Alleen kleine krassen, deuken of lakschade worden behandeld. Het is dus niet nodig om de gehele plaat opnieuw te spuiten. Binnen 2 uur kunt u gewoon weer de weg met uw auto. Benieuwd welke stappen worden doorlopen bij autoschadeherstel in Amsterdam? Dit zijn de stappen:

  • Autolak mengen volgens speciaal recept
  • De basislak spuiten in de gewenste kleur
  • De laag drogen met een infraroodlamp
  • Blanke lak erover aanbrengen
  • Alles droog? Vakkundig herstel van de schade

Spotrepair is niet altijd de oplossing. Heeft u autoschade op het midden van een deur, dak of motorkap? Dan is het beter om de gehele plaat van uw auto te laten spuiten in Amsterdam. Alles gebeurd voor het beste resultaat.

Meer informatie?

Heeft u autoschade in Amsterdam? Kleine krassen of juist grote deuken. Neem voor meer informatie of vragen eens een kijkje op de website van een autoherstelbedrijf in Amsterdam. Lakschade herstellen is een optie als uw autoschade heeft.

This entry was posted in auto by .

Chassisnummer

Je hebt er vast weleens over gehoord, een chassisnummer op de auto. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een chassisnummer is als het ware de vingerafdruk van het voertuig. Elk geregistreerd voertuig heeft een eigen chassisnummer. Het chassisnummer wordt ook wel de VIN genoemd, Vervoer Identificatie Nummer. Deze staat altijd ingeslagen of gegraveerd in een vast deel van het voertuig. Het heeft altijd 17 karakters en het eindigt altijd met een 6. Een chassisnummer is erg belangrijk om meerdere redenen.

Waarvoor is het chassisnummer nodig?

Elke voertuig heeft zijn eigen chassisnummer. Dit is nodig voor de tenaamstelling in het kentekenregister. Zo wordt elke nieuwe eigenaar van de auto, gekoppeld aan het voertuig zelf. De RDW kan zo een historie van eigenaren bijhouden in het kentekenregister. Het chassisnummer heb je ook nodig als je de auto wilt verzekeren. De laatste vier nummers van een chassisnummer vormt de meldcode. Deze meldcode dien je altijd door te geven aan een verzekeraar wanneer je het voertuig wilt gaan verzekeren.

Wanneer het chassisnummer slecht leesbaar is, door roest of wanneer het nummer beschadigd is, kun je hier problemen mee krijgen. Bij een politiecontrole of een apk-keuring, kom je hier vaak pas achter. Als het onleesbaar is geworden, kun je niet aantonen dat het voertuig, ook het daadwerkelijke voertuig is wat bij het kenteken hoort. De RDW kan de registratie van de auto dan beëindigen en de tenaamstelling laten vervallen. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Het chassisnummer moet dan opnieuw ingeslagen worden.

This entry was posted in auto by .

Een auto uit Duitsland importeren en geld besparen

Auto’s zijn dure voorwerpen. Mede door de regelgeving in Nederland zijn er veel extra kosten waar u niet op zit te wachten. Het is algemeen bekend dat auto’s in Duitsland goedkoper verkrijgbaar zijn, dit komt door de afschrijving van BPM. Een auto uit Duitsland importeren is echter niet zomaar gedaan. Bij het importeren van een auto uit Duitsland bent u namelijk ook aan regels gebonden. Wanneer u alles volgens de regels doet, kunt u veel geld besparen. Zeker wanneer u meerdere auto’s importeert uit Duitsland. Het is aan te raden om hiervoor een importservice voor in te schakelen.

Hoe gaat het geld besparen in zijn werk?

Een auto importeren uit Duitsland begint bij de zoektocht naar een geschikte auto. Deze zoektocht is sinds de komst van het internet vrij eenvoudig. Er zijn veel websites waar auto’s worden aangeboden tegen mooie prijzen. Zorg er wel voor dat u zeker weet dat de betreffende site betrouwbaar is. Als u het gehele proces van importeren uitbesteed aan een specialist dan bent u er ook zeker van dat u nieuwe auto een uitgebreide check is ondergaan.

Auto uit Duitsland importen

Wanneer u een auto uit Duitsland wilt importeren, moet u rekening houden met extra kosten, in de vorm van importkosten. Wanneer u een importbedrijf inschakelt, worden al deze kosten verrekend in het tarief van het bedrijf. Als u de auto zelf ophaalt, betaalt u geld voor de verzekering, de RDW keuring en eventueel ook APK kosten. Verder betaalt u belasting voor personenauto’s, BPM. Over het algemeen wegen deze kosten echter niet op tegen de kosten die u maakt bij het kopen van een auto in Nederland.
Wanneer u de belastingen, verplichte keuringen en formulieren geregeld heeft, kunt u de auto importeren uit Duitsland. Wacht niet langer en ontdek het vandaag!

This entry was posted in auto by .