Autoschade gereden, wat nu?

autoHet kan natuurlijk zo maar zijn dat u ineens autoschade rijd. Even niet opgelet bij het inparkeren, alvorens u de boodschappen ging doen? Of is er wellicht een aanrijding geweest met een andere partij? Wie zijn schuld is het en bij twijfel, hoe komen we er achter wie zijn schuld het is? Het is nog best lastig om bijvoorbeeld zonder getuigen in sommige gevallen, een ‘schuldige’ aan te wijzen. Allereerst is het belangrijk om altijd op het moment van een aanrijding (eenzijdig, maar ook met twee (of meer) partijen) te zorgen dat getuigen er even bij blijven. Verder is het natuurlijk zaak dat beide partijen een schadeformulier invullen. Zo weet de verzekeraar dat de betrokkenen over een gekomen zijn wat er op papier staat.

Goed verzekerd zijn

Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Ook als je een auto maar heel kort in gebruikt hebt en wellicht maar een heel kort stukje rijd met de auto, is het aan te raden om een tijdelijke autoverzekering te nemen. Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Maar wat nu te doen bij aanrijding?

Zorg dat uzelf en de auto (indien mogelijk) op een veilige plaats komen. Allereerst zorgt u ervoor dat er zo veel mogelijk getuigen bij blijven. U vult het schadeformulier zo compleet en duidelijk mogelijk in met de andere betrokken partij. Vervolgens worden deze papieren toegestuurd naar de verzekeraar bij thuis komst. Zorg er ten alle tijden voor dat u een kenteken heeft van de andere betrokken auto. Zo voorkomt u dat u met lege handen komt te staan achteraf. Een telefoonnummer kan verkeerd zijn, adresgegevens kunnen gelogen zijn en voor u het weet ziet u de ‘schuldige’ partij niet meer terug na een aanrijding.

Conflict na aanrijding

Komt u in een conflict met de wederpartij na een aanrijding? Wij raden dan altijd aan contact op te nemen met de politie, zodat er bemiddeling kan komen. Ook op het moment dat er een conflict dreigt.

This entry was posted in auto by .